- Boeken
- Informatief
- Alfa
- Antieke Geschiedenis
- geschiedenis alg.
- DINEREN IN ROME
VIESTAD, ANDREAS
DINEREN IN ROME
24,90incl BTW
Vertrouwd sinds 1927
Persoonlijke aandacht en advies
Vanaf 17,50 gratis verzenden NL & BE
Meer dan 150.000 artikelen online
Omschrijving DINEREN IN ROME
Onder het genot van een typisch Romeinse maaltijd in een klassiek Romeins restaurant neemt de auteur ons mee op een culinaire reis. Gerecht voor gerecht, door de wereldgeschiedenis en de culinaire geschiedenis van De Eeuwige Stad. Dit is het verhaal
over hoe een klein dorp op een onwaarschijnlijke plaats het centrum werd van het grootste rijk dat de wereld ooit heeft gekend. We leren welke rol tarwe en zout speelden in die transformatie, hoe de smaak van gegrild vlees ertoe bijdroeg dat we mens
werden, wat er schuilgaat achter de milde buzz van een halve fles wijn; we ervaren de zuurzoete smaak van maffia en slavernij in een citroensorbet en gaan mee op jacht naar het originele recept voor pasta carbonara.
Hij vertelt de geschied
enis van de ingredienten die de tafel sieren, zoals brood, olijfolie, pasta, peper en wijn. Het is een boek dat de geschiedenis van de wereld vertelt aan de hand van het voedsel dat wordt gegeten op een ontspannen middag in een van ''s werelds mooist
e en meest historische steden.
''Even betoverend als fascinerend: Andreas Viestad heeft een gave voor het evocatief neerzetten van scenes, het vertellen van verhalen en, cruciaal, voor het leggen en onderzoeken van verbanden die alles op v
erhelderende wijze tot leven brengt.'' - Nigella Lawson
''Een fantastisch boek'' - Giorgio Locatelli
''Het delen van een geweldige maaltijd gaat ook altijd over het delen van heerlijke verhalen. Dit boek combineert van beide wer
elden het beste.'' - Chef-kok Leonardo Pacenti, restaurant Toscanini, Amsterdam
Andreas Viestad is schrijver van kookboeken, tv-kok, restaurateur en voedselactivist. Hij is sinds jaar en dag presentator van New Scandinavian Cooking en v
oormalig columnist van The Washington Post. Hij bezocht Rome meer dan 25 keer en at in hetzelfde restaurant elke keer: La Carbonara op het Campo de'' Fiori.
over hoe een klein dorp op een onwaarschijnlijke plaats het centrum werd van het grootste rijk dat de wereld ooit heeft gekend. We leren welke rol tarwe en zout speelden in die transformatie, hoe de smaak van gegrild vlees ertoe bijdroeg dat we mens
werden, wat er schuilgaat achter de milde buzz van een halve fles wijn; we ervaren de zuurzoete smaak van maffia en slavernij in een citroensorbet en gaan mee op jacht naar het originele recept voor pasta carbonara.
Hij vertelt de geschied
enis van de ingredienten die de tafel sieren, zoals brood, olijfolie, pasta, peper en wijn. Het is een boek dat de geschiedenis van de wereld vertelt aan de hand van het voedsel dat wordt gegeten op een ontspannen middag in een van ''s werelds mooist
e en meest historische steden.
''Even betoverend als fascinerend: Andreas Viestad heeft een gave voor het evocatief neerzetten van scenes, het vertellen van verhalen en, cruciaal, voor het leggen en onderzoeken van verbanden die alles op v
erhelderende wijze tot leven brengt.'' - Nigella Lawson
''Een fantastisch boek'' - Giorgio Locatelli
''Het delen van een geweldige maaltijd gaat ook altijd over het delen van heerlijke verhalen. Dit boek combineert van beide wer
elden het beste.'' - Chef-kok Leonardo Pacenti, restaurant Toscanini, Amsterdam
Andreas Viestad is schrijver van kookboeken, tv-kok, restaurateur en voedselactivist. Hij is sinds jaar en dag presentator van New Scandinavian Cooking en v
oormalig columnist van The Washington Post. Hij bezocht Rome meer dan 25 keer en at in hetzelfde restaurant elke keer: La Carbonara op het Campo de'' Fiori.
Leesfragment
Specificaties
- MerkUitgeverij Noordboek
- GroepGESCHIEDENIS ALG (680)
- Categorieëngeschiedenis alg.
- Barcode9789464710687
- LeverstatusActief
Reviews
0.0/5.0
Gemiddelde uit 0 reviews
Meest behulpzame reviews
Nog geen reviews geschreven