- Boeken
- Voedsel
- keuken p/land en str
- EEN HAPKLARE HISTORIE VAN FRANKRIJK
HENAUT, STEPHANE
EEN HAPKLARE HISTORIE VAN FRANKRIJK
6,99incl BTW
Vertrouwd sinds 1927
Persoonlijke aandacht en advies
Vanaf 17,50 gratis verzenden NL & BE
Meer dan 150.000 artikelen online
Omschrijving EEN HAPKLARE HISTORIE VAN FRANKRIJK
Gekozen als een van de ''22 boeken om deze zomer te lezen'' door TIME Magazine
Gekozen als een van de ''8 nieuwe boeken die je moet lezen voordat je naar Frankrijk gaat'' door AFAR Magazine
Een cassoulet die een oorlog won, een crepe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie. Dat dit verrassende en smeuige verhalen oplevert, laten een Franse kaasspecialist en een Amerikaanse wetenschapper in dit boek overtuigend zien.
Een hapklare historie van Frankrijk neemt de lezer mee in een reis door de tijd naar de oorsprong van de beroemdste Franse gerechten en wijnen, door de keukens van befaamde Franse steden tot in de uithoeken van het platteland. Het ontstaan van legendarische Franse producten - van roquefort tot cognac, van croissants tot calvados, van absint en oesters tot camembert en champagne - gaat hand in hand met de sociale en politieke ontwikkelingen die het land hebben gevormd.
Dit boek is een lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is.
Stephane Henaut groeide op in Frankfurt en Nantes, en verhuisde later naar Londen. Daar werkte hij bij warenhuis Harrods op de kaasafdeling en kookte hij voor de banketten van de Lord Mayor van Londen. Momenteel woont hij met zijn gezin in Berlijn, waar hij in een van de beste fromageries werkt.
Jeni Mitchell was onderzoeker en buitenlandredacteur in Washington DC voordat ze naar Londen verhuisde voor haar masteropleiding. Op haar eerste dag ontmoette ze Stephane, met wie ze vier jaar later trouwde. Jeni is docent oorlogsstudies aan King''s College in Londen.
Gekozen als een van de ''8 nieuwe boeken die je moet lezen voordat je naar Frankrijk gaat'' door AFAR Magazine
Een cassoulet die een oorlog won, een crepe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie. Dat dit verrassende en smeuige verhalen oplevert, laten een Franse kaasspecialist en een Amerikaanse wetenschapper in dit boek overtuigend zien.
Een hapklare historie van Frankrijk neemt de lezer mee in een reis door de tijd naar de oorsprong van de beroemdste Franse gerechten en wijnen, door de keukens van befaamde Franse steden tot in de uithoeken van het platteland. Het ontstaan van legendarische Franse producten - van roquefort tot cognac, van croissants tot calvados, van absint en oesters tot camembert en champagne - gaat hand in hand met de sociale en politieke ontwikkelingen die het land hebben gevormd.
Dit boek is een lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is.
Stephane Henaut groeide op in Frankfurt en Nantes, en verhuisde later naar Londen. Daar werkte hij bij warenhuis Harrods op de kaasafdeling en kookte hij voor de banketten van de Lord Mayor van Londen. Momenteel woont hij met zijn gezin in Berlijn, waar hij in een van de beste fromageries werkt.
Jeni Mitchell was onderzoeker en buitenlandredacteur in Washington DC voordat ze naar Londen verhuisde voor haar masteropleiding. Op haar eerste dag ontmoette ze Stephane, met wie ze vier jaar later trouwde. Jeni is docent oorlogsstudies aan King''s College in Londen.
Leesfragment
Specificaties
- MerkUitgeverij Brandt
- GroepETEN EN DRINKEN ALG (440)
- Categorieënkeuken p/land en str
- Barcode9789492037930
- LeverstatusActief
Reviews
0.0/5.0
Gemiddelde uit 0 reviews
Meest behulpzame reviews
Nog geen reviews geschreven