RENSEN, RIK
MAGISCH PIEMONTE
24,50incl BTW
Vertrouwd sinds 1927
Persoonlijke aandacht en advies
Vanaf 17,50 gratis verzenden NL & BE
Meer dan 150.000 artikelen online
Omschrijving MAGISCH PIEMONTE
Laat je betoveren door de meest veelzijdige regio van Italie. Het glooiende landschap met druivenvelden zover het oog reikt, verscholen burchten, gepassioneerde wijnboeren, pittoreske dorpjes, azuurblauwe meertjes en de verleidelijkste restaurants. De VN-organisatie UNESCO riep het wijnlandschap van Piemonte uit tot Werelderfgoed. Sindsdien is het aantal buitenlandse bezoekers dat Piemonte aandoet alleen maar toegenomen. De belangstelling voor dit fraaie stukje Noord-Italie nam nog meer toe toen Lonely Planet de regio met het predicaat ''allerbeste bestemming in de wereld'' bekroonde.
Dit is de bakermat van beroemde rode wijnen als de koningswijn Barolo en de koninginnewijn Barbaresco. Maar ook witte wijnen als de Gavi, Roero Arneis en de Moscato d ''Asti hebben hun weg naar de Nederlandse en Vlaamse huiskamer inmiddels gevonden. En wie kent niet de typisch Piemontese gerechten als vitello tonato, risotto met eekhoorntjesbrood of de beroemde pasta met witte truffel die vooralin de herfst wordt gegeten?
Auteur Rik Rensen, voormalige correspondent van NRC Handelsblad in Italie en columnist voor Italie Magazine neemt u in zijn nieuwe boek mee over de ongebaande paden van deze prachtige regio. Hij beschrijft de natuur, steden en de mensen die er wonen en geeft tips voor de 10 beste restaurants van de regio, de 10 leukste markten, de 10 aantrekkelijkste wijnproducenten en zijn 10 lekkerste gerechten.
Dit is de bakermat van beroemde rode wijnen als de koningswijn Barolo en de koninginnewijn Barbaresco. Maar ook witte wijnen als de Gavi, Roero Arneis en de Moscato d ''Asti hebben hun weg naar de Nederlandse en Vlaamse huiskamer inmiddels gevonden. En wie kent niet de typisch Piemontese gerechten als vitello tonato, risotto met eekhoorntjesbrood of de beroemde pasta met witte truffel die vooralin de herfst wordt gegeten?
Auteur Rik Rensen, voormalige correspondent van NRC Handelsblad in Italie en columnist voor Italie Magazine neemt u in zijn nieuwe boek mee over de ongebaande paden van deze prachtige regio. Hij beschrijft de natuur, steden en de mensen die er wonen en geeft tips voor de 10 beste restaurants van de regio, de 10 leukste markten, de 10 aantrekkelijkste wijnproducenten en zijn 10 lekkerste gerechten.
Specificaties
- MerkPassePartout reizen
- GroepREISGIDSEN ALGEMEEN(510)
- Barcode9789493300811
- LeverstatusActief
Reviews
0.0/5.0
Gemiddelde uit 0 reviews
Meest behulpzame reviews
Nog geen reviews geschreven