- Boeken
- Informatief
- Alfa
- filosofie
- filosofie algemeen
- VOOR HET ETEN
KORTHALS, M.
VOOR HET ETEN
34,90incl BTW
Dit boek wordt geprint en duurt gemiddeld 5 werkdagen
Vertrouwd sinds 1927
Persoonlijke aandacht en advies
Vanaf 17,50 gratis verzenden NL & BE
Meer dan 150.000 artikelen online
Omschrijving VOOR HET ETEN
Wat is goed eten, goed produceren, goed leven? "Voor het eten" maakt de balans op van reflecties over voeding uit het verleden en ontwikkelt tevens de uitgangspunten voor een hedendaags denken over voeding. Verder worden de belangrijkste thema''s van de filosofie en ethiek van voeding behandeld, zoals de vraag naar de rechtvaardiging van vlees eten, de aanvaardbaarheid van nieuwe technologieen, mondialisering van voedselproductie en de eigen verantwoordelijkheid van consumenten.
Onslichaam zet via de mond brood, kaas, wijn, vis of vlees om tot goede of slechte gedachten, tot moedige of laffe daden. Iedere hap van een sappige appel zet dit wonderlijke mengsel van geur, kleur en smaak om in vlees en bloed, en zo ook in gedachten, woorden en daden.
Voeding krijgt tegenwoordig grote maatschappelijke belangstelling: wat gebeurt er met voedsel voordat het onze mond binnenkomt? Was dat eten eerst een levend iets, een dier bijvoorbeeld of een plant en wat is daar dan mee gebeurd? Mogen we alles eten? Zo ja, hoe kun je productieprocessen zo regelen dat ze optimaal dierenwelzijn teweegbrengen maar tegelijk ook de smaak optimaal beinvloeden?
De productie van voeding levert ook milieuvervuiling op. Heeft de bestrijding van honger voorrang boven zorg voor het milieu? De zorg voor het milieu, voor dierenwelzijn en voor de kwaliteit van voedsel dienen in een bepaalde harmonie met elkaar te staan, maar vanzelfsprekend en gemakkelijk is dat niet. Want voor nieuwe technologieen geven we veel op.
Onslichaam zet via de mond brood, kaas, wijn, vis of vlees om tot goede of slechte gedachten, tot moedige of laffe daden. Iedere hap van een sappige appel zet dit wonderlijke mengsel van geur, kleur en smaak om in vlees en bloed, en zo ook in gedachten, woorden en daden.
Voeding krijgt tegenwoordig grote maatschappelijke belangstelling: wat gebeurt er met voedsel voordat het onze mond binnenkomt? Was dat eten eerst een levend iets, een dier bijvoorbeeld of een plant en wat is daar dan mee gebeurd? Mogen we alles eten? Zo ja, hoe kun je productieprocessen zo regelen dat ze optimaal dierenwelzijn teweegbrengen maar tegelijk ook de smaak optimaal beinvloeden?
De productie van voeding levert ook milieuvervuiling op. Heeft de bestrijding van honger voorrang boven zorg voor het milieu? De zorg voor het milieu, voor dierenwelzijn en voor de kwaliteit van voedsel dienen in een bepaalde harmonie met elkaar te staan, maar vanzelfsprekend en gemakkelijk is dat niet. Want voor nieuwe technologieen geven we veel op.
Reviews
0.0/5.0
Gemiddelde uit 0 reviews
Meest behulpzame reviews
Nog geen reviews geschreven